Dukla bojuje v1. lize a láká fanoušky na Julisku

náhled souboruJinak než obvykle se představí lidem první dáma české hudební scény a čestná občanka Prahy 6 Eva Pilarová. Nebude to prostřednictvím hudby, ale své fotografické tvorby. To je její velký koníček, kterému se věnuje již dvacet let.

Atraktivní týmy lákají na zajímavou sportovní podívanou. Například v posledním duelu s mistrovskou Plzní padlo na Julisce šest gólů. Na to, jak se tým prvoligových nováčků snaží, a zda je Juliska stále nakloněna fanouškům z Prahy 6, jsme se zeptali Petra Voženílka, jednoho z klubových manažerů a člena představenstva FK Dukla Praha.

Jak se prvnímu týmu Dukly daří v úvodu ligy?

Dukla má za sebou úvodní čtyři kola Gambrinus ligy, v nichž posbírala čtyři body. V úvodním kole remizovala doma s favorizovanou Olomoucí 1:1, následně zdolala zkušeného soupeře z Českých Budějovic 4:2. Ve třetím kole podlehla v pražském derby na půdě Viktorie Žižkov 0:1. Ostře sledovaný byl zápas proti mistrovské Plzni. Účastník Ligy mistrů zvítězil na Julisce 4:2. Naposledy pak inkasovala jeden gól od FC Slovácko.V tuto chvíli je Dukla na jedenáctém místě v tabulce.

Jaká opatření se provedla na stadionu, aby se tam mohla hrát první liga?

Vzhledem k přísným požadavkům Fotbalové asociace a projektu Stadiony 2012 musela Dukla Praha požádat vlastníka stadionu Ministerstvo obrany ČR o souhlas s provedením patřičných opatření.

Jednalo se zejména o vytvoření samostatného vstupu a sektoru pro vlajkonoše hostí, bezpečnostního opatření vstupech do areálu, instalaci samostatných sedaček na hlavní tribunu nebo uzavření sektorů na stání, které není pro Gambrinus ligu povoleno. V neposlední řadě, bude muset Dukla Praha instalovat do 28. října vyhřívaný trávník, bez kterého nelze v zimních měsících1. ligu hrát. Pro novináře se rekonstruovalo tiskové centrum, vybudovaly se lože pro partnery a sponzory, navýšila se kapacita občerstvení a WC, a také se otevřel stánek se suvenýry slavného klubu. Ale vzhledem k tomu, že všechna opatření nejdou v tak krátké době realizovat, na některých se ještě ustavičně pracuje.

Dokud Dukla hrála 2. ligu, měli občané Prahy 6 na zápasy vstup zdarma. Jak je to nyní?

Pro 1. Gambrinus je na Julisku vstupné 100 korun na krytou tribunu a 70 korun na nekrytou. Děti do 15 let mají vstup zdarma. Pro občany Prahy 6 jsme se rozhodli nastavit slevu 50%, čili vstup za 50,- Kč, a to při předložení občanského průkazu na pokladně. Ta samá sleva a cena platí i pro důchodce a držitele ZTP. Pokud by měli občané Prahy 6 zájem o permanentku na celou sezónu (12 zápasů), bude pro ně za zvýhodněnou cenu 490 korun. Původní cena byla 800 korun nebo 1.200,- Kč s originálem dresu Dukly Praha.

Přibylo na Julisce fanoušků poté, co Dukla postoupila?

Návštěvnost se o proti II. lize výrazně zvedla. Pohybuje se kolem 3000 diváků, což je proti 700 divákům ve druhé lize potěšující. Pochopitelně bychom byli rádi, kdyby se zvýšil zájem našich „sousedů“ z Prahy 6 a kdybychom se stali jejich klubem a oni našimi věrnými příznivci. Pro těch téměř sto tisíc obyvatel, kteří v Praze 6 bydlí, bychom hráli určitě moc rádi.

Kdy tedy mohou přijít fandit?

V první lize se vzhledem k přenosům televize začátky zápasů mění, a tak i když máme hrací den pátek od 18 hodin, nemusí to pokaždé platit. Proto je nejlepší sledovat pravidelně naše webové stránky www.fkdukla.cz, kde se to zájemci včas dozvědí.