Festivalem Živé město ožije i Praha 6

Ve dnech 27. 9.–4. 10. se v Praze 6 uskuteční multižánrový festival Živé město – Ožijte se svou čtvrtí.

Akce odstartuje komentovanou cykloprocházkou festivalovými místy a večerní open-air projekcí filmu Banksy: Exit Through The Gift Shop poblíž Vítězného náměstí.

Většinu dalších dnů má festivalový program tři vrstvy – dopolední a odpolední doprovodný program je určený pro rodiče s dětmi či seniory, po nich jsou připraveny podvečerní filmové projekce s tématem život ve městě a následné diskuse s odborníky. Na promítání navazují večerní umělecké intervence šité na míru danému prostoru.

Z doprovodného programu se návštěvníci mohou těšit např. na komentovanou prohlídku s výtvarnou dílnou v Písecké bráně 28. 9., autorská čtení (29. 9. Petr Švabach v dejvické knihovně nebo 1. 10. Petr Placák venku u Střešovických skal), piknik s hrami (2. 10. v parku v Lotyšské ul.). Na všechny akce je vstup zdarma. Pořadatelem je sdružení Živé město za podpory Prahy 6 a Nadace Život umělce. Dalšími partnery jsou FAMU a místní vysoké školy. Více o festivalu najdete na www.zive-mesto.cz a www.facebook.com/zivemesto.