Seznamte se s vědou v ulicích Prahy 6

náhled souboruJinak než obvykle se představí lidem první dáma české hudební scény a čestná občanka Prahy 6 Eva Pilarová. Nebude to prostřednictvím hudby, ale své fotografické tvorby. To je její velký koníček, kterému se věnuje již dvacet let.

V pátek 23. září mezi 9 a 18 hodinou na pozemku Vysoké školy chemicko-technologické na Vítězném náměstí přivítá zájemce stanové městečko svíce než 30 zajímavými, poučnými a zábavnými expozicemi. Návštěvníci mohou vlastními smysly okusit, kde všude nás provází chemie a jak je pro náš život důležitá.

Vědu v ulicích mohou návštěvníci Dejvic potkat i v úterý 20. 9., kdy se bude konat stejnojmenná vědecko-popularizační akce na prostranství mezi VŠCHT Praha a Národní technickou knihovnou. Na Vědě v ulicích se kromě VŠCHT Praha představí také stánky ČVUT, několik ústavů Akademie věd ČR, Národní technické muzeum, Masarykova střední škola chemická a další instituce. Od 9 do 13 hodin budou mít zájemci možnost blíže si prohlédnout vybraná pracoviště VŠCHT Praha a ČVUT v rámci probíhajícího Dne otevřených dveří.

Obě přehlídky jsou určeny především žákům a studentům základních a středních škol, ale i široké veřejnosti. Chcete-li znát podrobnosti, sledujte webové stánky VŠCHT Praha www.vscht.cz, více informací vám rádi poskytneme také na adrese info@vscht.cz.