Tomíčkův memoriál nabídne souboj vítězů

náhled souboruJinak než obvykle se představí lidem první dáma české hudební scény a čestná občanka Prahy 6 Eva Pilarová. Nebude to prostřednictvím hudby, ale své fotografické tvorby. To je její velký koníček, kterému se věnuje již dvacet let.

Jako každý rok i tento se na startu závodu představí hvězdy plochodrážního sportu. Pozváni jsou přední zahraniční jezdci, včetně několikanásobného mistra světa Nickiho Pedersena (vítěz MLT 2009) nebo současného vedoucího závodníka mistrovství světa Grega Hancocka (vítěz MLT 2008). Nebude chybět ani loňský vítěz memoriálu Luboše Tomíčka Matěj Kůs. Tři vítězové posledních tří ročníků se budou snažit o letošní vítězství. To zaručuje večer plný soubojů v methylalkoholovém opojení. Tomíčkův memoriál je druhým nejstarším plochodrážním závodem v České republice a zároveň patří k nejvýznamnějším sportovním událostem Prahy 6. Jeho tradice byla započata v roce 1969 na počest slavného československého plochodrážního reprezentanta Luboše Tomíčka, jež podlehl následkům zranění utrpěných na dráze při Zlaté přilbě v roce 1968.

V dopoledních hodinách bude připravený program pro základní školy zaměřený na dopravně-bezpečnostní výchovu – bezpečná cesta ze školy a do školy. Návštěvníci mohou čekat poučení zábavnou formou. 

Program:

18:00 vystoupení hudební skupiny Provizorium
19:00 start závodu
21:45 slavnostní ohňostroj
Vstupné pro dospělé je již od 150,- a pro děti a studenty již od 100,-.

Více informací na webu www.speedway-prague.cz.