Městská část nadělovala dárky seniorům i dětem

náhled souboruVzpomenout si na ty, kteří to v životě nemají jednoduché, které o Vánocích nikdo nenavštíví nebo nemají peníze, aby obdarovali své blízké, i to je úkolem městské části. Představitelé radnice proto i tentokrát v předvánočním čase navštívili obyvatele domů s pečovatelskou službou a azylových domů, aby jim popřáli krásné svátky a rozdali drobné dárky.

Osamělé maminky, které se svými dětmi žijí v azylovém domě ve Střešovicích, navštívili místostarosta pro sociální oblast Petr Ayeboua společně s předsedkyní komise pro sociálně bytové otázky Kateřinou Chalupovou. Maminkám pro jejich děti přinesli hračky a knížky i potřebné věci a popřáli jim hodně zdraví. Azylový dům ve Střešovicích provozuje Praha 6 již od roku 1998. Deset malometrážních bytů slouží ke krátkodobému ubytování občanům Prahy 6, kteří se ocitli v obtížné situaci. V současné době zde našly domov převážně osamělé matky s dětmi.
Pro svoje klienty žijící v domech s pečovatelskou službou pořádá pečovatelská služba každý rok vánoční besídku. V prosinci se vánoční setkání uskutečnilo v domě ve Šlejnické i v Liboci. Zástupce starostky Petr Ayeboua předal obyvatelům domova vánoční balíčky. Potěšit obyvatele přišly i děti ze sousední mateřské školy, které seniorům zazpívaly a předaly drobné dárky, které pro ně vyrobily. Na oplátku dostaly od šikovných babiček upečené a ozdobené perníčky, které pro ně vytvořily ve výtvarném kroužku, který se  zde pravidelně koná v Komunitním seniorském centru. Pečovatelská služba také pozvala Mikuláše s Andělem, kteří přítomným zahráli a zazpívali vánoční koledy.


Místostarosta Petr Ayeboua s Kateřinou Chalupovou rozdávali radost dětem v azylovém domě.


Senioři v domově ve Šlejnické ulici strávili vánoční besídku společně s dětmi z nedaleké mateřské školy. Zpívání odměnili napečenými perníčky.