Opravená křižovatka bude bezpečná

náhled souboruAž do konce měsíce října probíhá kompletní přestavba křižovatky Bubenečská – Dejvická.

Úprava celého prostoru křižovatky původně nebyla součástí stavby tunelu Blanka. Nyní budovaná definitivní úprava vychází z požadavků městské části a konceptu zavádění zón s omezenou rychlostí na 30 km/h.

„Přijaté řešení, spočívající v celkovém zvednutí křižovatky do úrovně pochozích ploch, vhodným způsobem přispěje ke zklidnění dopravy v daném úseku a zároveň povede ke zvýšení bezpečnosti pěších mířících do vestibulu metra z nedaleké zastávky autobusu č.131 a přilehlých ulic, uvedl zástupce starostky pro strategický rozvoj René Pekárek.

Díky této úpravě bude frekventovaná křižovatka nejen bezpečnější, ale i okolní území dostane městský charakter včetně doplnění zeleně. „Poděkování patří také zástupcům stavby i investora, kteří se na přípravě a realizaci podílejí,“ dodal René Pekárek. Současně s dokončením úprav v křižovatce bude zprovozněn podchod z metra Hradčanská do Dejvické ulice.

Po dobu výstavby se musí chodci smířit s omezenou průchodností místa. Po dobu stavby je též do Muchovy ulice přemístěna zastávka autobusu č. 131.

Uzavření ulice Na Valech do konce října

Uzavření komunikace Na Valech potrvá do 31. 10. Důvodem je komplexní rekonstrukce vozovky. Celkovou opravu prosadilo vedení městské části Prahy 6.Vozovka byla výrazně poničena poté, co byla objízdnou trasou při stavbě tunelu Blanka a nesla veškerou dopravní zátěž v lokalitě. Opraveno bude okolí křižovatek, chodníky a povrch vozovky.

Vozovka je uzavírána po jednotlivých etapách od září, kdy oprava začala.

1. do 31. 10. III. etapa: úprava křižovatky K Brusce x Na valech

21. do 31. 10. IV. etapa: definitivní úprava vozovky od ul. Pod Baštami po ul. Badeniho.