Poznejte kouzlo Podyjí

náhled souboruO zajímavostech skrývajících se v jednom z českých přírodních unikátů, v Národním parku Podyjí, se lidé mohou dozvědět prostřednictvím výstavy, kterou pořádá Ministerstvo životního prostředí v rámci cyklu „Podporujeme naši přírodu."

Výstava, která má zájem veřejnosti nasměrovat do malebné části jižní Moravy, koutu země plné vinohradů, dechberoucích zákoutí, říčních meandrů a přepestré fauny a flory, se koná od 2. do 14. října v Písecké bráně. Těm, kteří nemají možnost se do NP Podyjí v tomto barevném podzimním období podívat, nabízí seznámení se s jeho krásami v Praze. Výstava je doplněna zvuky a videem tamní přírody. Do konce měsíce budou některé z panelů výstavy ponechány ještě v okolí brány.

Současně s výstavou probíhají přednášky o Podyjí v základních školách zaměřených na ekologickou výchovu. Všem zájemcům je určena soutěž na Facebooku MŽP zaměřená na znalost NP Podyjí. První tři výherci získají výpravné reprezentativní knihy Národní park Podyjí autora Bohumíra Prokůpka.