Slovo Marie Kousalíkové pro Šestku

Praha 6 se rozloučila se svým čestným občanem Tomášem Sedláčkem. Jak na něj vzpomínáte? Změny v MHD, které nastaly v září, vyvolaly velkou nespokojenost mezi lidmi. Jak mohou sami občané Prahy 6 vyjádřit svůj názor na změny v MHD?

Praha 6 se rozloučila se svým čestným občanem Tomášem Sedláčkem. Jak na něj vzpomínáte?

Mé osobní vzpomínky navždy zůstanou vzpomínkami na skromného, milého, pracovitého člověka. Obdivovala jsem na něm zejména jeho obrovskou touhu žít a konat dobré věci a také to, že nikdy nezatrpkl, že přes pro většinu z nás těžko představitelný tvrdý osud neztratil dobrou mysl a ochotu v životě více rozdávat nežli brát.

Byl člověkem, kterému jsem vždy s úctou naslouchala a dělila se s ním o jeho zkušenosti a celoživotní moudrost.

Armádní generál Tomáš Sedláček byl svým životem a dílem vzorem i tisícům dalších lidí naší země, vzorem člověka, který se nikdy nevzdal, který ctil životní zásady svobody, demokracie, pravdy a spravedlnosti. Často osamocen dokázal vzdorovat přesile totality a násilí, nacismu i komunismu, veden vysokou morálkou, odvahou a pevností svých životních postojů.

V tomto smyslu je mu vděčna celá naše společnost, které byl a svým odkazem stále bude příkladem k poučení a následování.

Změny v MHD, které nastaly v září, vyvolaly velkou nespokojenost mezi lidmi. Jak mohou sami občané Prahy 6 vyjádřit svůj názor na změny v MHD?

Změny v městské hromadné dopravě jsou ze strany veřejnosti velmi negativně vnímány a množství nesouhlasných ohlasů od lidí cestujících Prahou 6 nemá obdoby.

Městská část Praha 6 zásadně nesouhlasí s letošními zářiovými změnami MHD, protože pro šestkové občany nepřináší zkvalitnění dopravy. Proto otevíráme mimořádnou anketu pro naše občany – váš názor na změny v MHD na území Prahy 6 je důležitý.

Příkladem špatných změn jsou linky autobusů, ze kterých se musí vystoupit a za rohem znovu nastoupit. Máte podobné zkušenosti? A co Vám na změnách nejvíc vadí? Na email: anketa@praha6.cz můžete napsat svůj postoj a své zkušenosti vůči změnám v MHD.

Vaše názory poté osobně předám panu primátorovi Prahy.