Tunelem až na most

náhled souboruPřes dvacet tisíc lidí si na svátek sv. Václava prohlédlo postupující stavbu tunelu Blanka.

Z Prašného mostu si zájemci mohli projít trasu dlouhou 5 kilometrů a kromě tunelů viděli i nový Trojský most, po kterém přecházeli až do Holešovic. Pro své méně pohyblivé občany připravila radnice Prahy 6 projížďku trasy v mikrobusech. Také o to byl velký zájem.

Zástupci Metrostavu prezentovali na prohlídkové trase kromě velké části silničních tunelů také tunelářskou techniku a portály v Troji. Příchozí dostávali mapky prohlídkové trasy, na které mohli sledovat, kde se právě nacházejí. Na vlastní oči mohli vidět, že v křižovatce Prašný most u ulice Svatovítské se pracuje na technologickém centru, podzemních garážích a výjezdových rampách, finalizuje se ostění v tunelech, zahajují se obkladačské práce. U trojských portálů jsou dokončeny konstrukce podchodu pro pěší.

Výstavba nejdelšího městského tunelového komplexu v Evropě se blíží do závěrečné fáze. Budoucí severozápadní součást městského okruhu bude měřit celkově 6 382 metrů a povede od křižovatky Malovanka u severního portálu Strahovského tunelu ke křižovatce Troja. První auta by na ni měla vyjet v květnu roku 2014.