V MŠ Libocká nejvíc chutná „brachová kaše“

Mateřská škola Libocká je pyšná na své kuchařky. Jejich obědy patří k nejlepším v republice. V soutěži „O nejlepší školní oběd“ se dostaly do finále a jen o vlásek jim unikla medailová místa. Důležité ovšem je, že dětem ve školce chutná.

Libocké soutěžní menu – dýňová polévka zahuštěná cizrnovou moukou s popcornem, brachová kaše (bramborová kaše s hrachem), tylápie pečená s rajčaty, smetanou a sýrem a ledový salát s pomerančem – zanechalo v soutěžním finále na šestnáctičlenné odborné porotě dobrý dojem. Porota sledovala soulad jídla s požadavky zdravého životního stylu, nutriční hledisko, technologické postupy i vzájemnou sladěnost chutí a barev. „Jedná se o velký úspěch kolektivu naší školní jídelny. Pro Sabinu Strosserovou je navíc funkce vedoucí školní jídelny prvním pracovním zařazením v životě,“ uvedla ředitelka školky Dana Chroustovská.

Do soutěže organizované Společností pro výživu ve spolupráci se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou ČR se přihlásilo 78 školních jídelen z celé republiky. Soutěžní menu musela patřit mezi oblíbená jídla malých strávníků a cena celého menu nesměla překročit normou daný limit 34 korun za porci.