Vítězové seniorské olympiády navštívili Roncegno

náhled souboruVítězové květnové seniorské olympiády vyrazili na výlet do italského Roncegna. Pětidenní zájezd do lázeňského městečka byl odměnou, kterou jim za jejich úžasné sportovní výkony připravila městská část.

Pro sportovně založené seniory byl výlet do partnerského města Prahy 6 v údolí jižních Alp opravdovým zážitkem, zejména díky pestrému programu. Absolvovali pěší túru v horském sedle Arte Sella mezi uměleckými díly zasazenými do horské přírody, prohlídku provozu firmy na zpracování jablek Melinda, navštívili zámek patřící rodině Thunů, muzeum i obec Pré, kde se uchovala tradice kování cvočků do bot horalů.

Společně se starostkou Marií Kousalíkovou byla výprava vítězů seniorské olympiády přijata starostou Roncegno Terme Mirko Montibellerem a dalšími představiteli místní radnice. Ti vyjádřili aktivním seniorům svůj obdiv. Starostka Kousalíková znovu ocenila účastníky květnové olympiády za jejich aktivní přístup k životu a připomněla podporu Prahy 6 aktivitám seniorů. Sportovní soutěže by se podle jejího příslibu měly opakovat i v příštích letech.

Memorandum o přátelství a spolupráci mezi MČ Praha 6 a italským městečkem bylo podepsáno v roce 2005. Spolupráce je intenzivní zejména v oblasti školství, kultury a turismu.