František Janouch přednášel o energii

náhled souboruV rámci diskusních setkání občanů s významnými osobnostmi politického a společenského života vystoupil v říjnu v NTK Prof. RNDr. František Janouch, CSc., který přijal pozvání starostky Marie Kousalíkové.

Prof. RNDr. František Janouch, CSc. je významným českým a švédským jaderným fyzikem, zakladatelem a předsedou správní rady Nadace Charta 77. Uveřejnil stovky vědeckých, populárně vědeckých a polemických článků a úvah.

Profesor Janouch pohovořil na téma Energetický slabikář aneb o energii a její nenahraditelnosti. Přednesl desatero energetických přikázání, hovořil o původech energetických zdrojů, nenahraditelnosti energie i o úzkém propojení energie a politiky. „Svoboda a občanská práva mohou být nedostatkem energie ohroženy,“ domnívá se Janouch. Přednášku navštívili převážně studenti. Diskutovalo se přes hodinu.

Na další setkání, a to s Mgr. Danielem Hermanem, ředitelem Ústavu pro studium totalitních režimů, je veřejnost zvána 21. listopadu od 17 hod. opět v Ballingově sále NTK.


Přednáška profesora Janoucha oslovila převážně studenty vysokých škol.