Koncerty v NTK baví

náhled souboruHned dva skvělé koncerty pod taktovkou Prahy 6 se v říjnu konaly v Národní technické knihovně, která je známá svoji úžasnou akustikou.

V rámci dalšího z cyklu koncertů mladých talentů, nazvaného Z hvězdiček rostou hvězdy, vystoupili studenti pražské konzervatoře oddělení bicích nástrojů pod vedením prof. Radka Krampla. Jiří Veselý, Ondřej Veselý, Václav Kabát, Eliška Linhartová, Jan Košina, David Vostrý, Denis Medveděv, Matouš Hoelčin.

Další koncert nejtalentovanějších muzikantů se uskuteční opět v NTK 10. listopadu v 17 hod. Veřejnosti se představí Dechový kvintet Pražské konzervatoře pod vedením prof. Vladislava Borovky ve složení Eva Myslivcová – flétna, Kristýna Cháberová - hoboj, Matěj Pátek – klarinet, Radek Joska – fagot, Barbora Černá – lesní roh a Anna Paulová – klarinet. Na programu jsou skladby A. Rejcha, D. Milhaud, W. A. Mozart, F. C. Lapa.

Fantastický zážitek nabídl posluchačům jeden z nejlepších kytaristů Austrálie Michael Fix v rámci zahájení festivalu Kytara napříč žánry. Během sympatiského koncertů představil průřez svoji tvorbou a nenechal nikoho na pochybách, že ve stylu fingerpicking patří k nejlepším. Společně s ním vystoupil i přední tuzemský flamencový kytarista Petr Vít a jeho dcera, tanečnice Veronica.