ZŠ Hanspaulka má zrekonstruovanou školní kuchyni

náhled souboruKvalitní a chutné jídlo připravené podle přísných hygienických norem nyní obědvají i děti ze základní školy Hanspaulka. Během prázdnin došlo ke kompletní rekonstrukci kuchyně. Ta původní byla zastaralá a částečně nefunkční.  

Příprava jídel až pro osm stovek školáků je nyní rychlejší, technologie odpovídají moderním požadavkům na zdravé stravování. Přesvědčit se o tom mohli ti, kteří se přišli podívat na slavnostní otevření nové kuchyně. Podávaly se třeba řízky s bramborem, halušky, šátečky z listového těsta nebo zeleninový salát. A chutnalo všem. „Za léta praxe z oblasti školství vím, že jídelna, je jednou z věcí, které bývají na školách tím největším problémem. Proto jsem velmi ráda, že se Praze 6 ve spolupráci s magistrátem podařilo zajistit tolik potřebnou rekonstrukci,“ řekla starostka Marie Kousalíková. Ředitelka školy Marie Pojerová ocenila, že se opravy podařilo dokončit během léta.

Rekonstrukce školní kuchyně byla jedinou větší investicí do školství v letošním roce. Měnily se dispozice místností, podlahy, rozvody, kuchyně je nyní vybavena nejnovějšími gastronomickými technologiemi. Z částky 12,6 milionů korun, kterou zaplatila městská část Praha 6, přispěl sedmimilionovou dotací magistrát hlavního města Prahy.

„Cílem rekonstrukce bylo odstranit vážné závady původní varny a s tím souvisejících provozů, které ohrožovaly dodržování současných hygienických standardů,“ doplnil radní pro oblast školství Ondřej Balatka.