Nastává adventní čas, pojďte se pobavit s Prahou 6

náhled souboruJen dny zbývají do začátku Adventu. O víkendu se slavnostně rozsvítí vánoční stromy v Břevnově, Dejvicích, ve Vokovicích i u Písecké brány. Vánoce jsou za dveřmi a s nimi i vánoční program Prahy 6.

Městská část připravila pro své občany řadu akcí, které budou letos probíhat na více místech. Po několika letech se vrací vánoční program na Dejvickou, který začne 15. prosince koncertem Lenky Dusilové a bude pokračovat každý den až do 21. prosince. Novinkou je nasvícené venkovní pódium, kde se budou odehrávat večerní koncerty. Vystoupí například Ivan Hlas, Krausberry, Pavel Bobek nebo Marek Ztracený. Na návštěvníky ve vyhřívaných stanech čekají každý den od 15 hodin vánoční dílny, podvečerní divadelní představení pro děti i vystoupení místních souborů.

Již tradiční akcí je Advent v Písecké bráně. Každou neděli se slavnostně rozsvítí svíčka na adventním věnci. Neděle budou patřit dílnám pro veřejnost, každý příchozí si může zdarma pod vedením lektorů vlastnoručně vyrobit z potřebných materiálů vánoční dekorace a ozdoby tradičními technikami. 5. 12. bude v bráně chodit Mikuláš. Adventní akce v bráně doplní vystoupení dětí i pro děti, koncerty. Vše vyvrcholí 25. prosince v 17 hodin Českou mší vánoční. 

„Začíná krásné období v roce, kdy více než na sebe myslíme na druhé. Dáváme dárky nejen svým dětem a příbuzným, ale i těm, kteří v životě moc štěstí a radosti nemají,“ říká starostka Marie Kousalíková s tím, že ani Praha 6 se potěšení obdarovat nezříká. Například pro děti ze sociálně slabých rodin zajistila v prosinci vstupenky na představení do divadla Spejbla a Hurvínka, senioři dostali nabídku zdarma zhlédnout představení v divadle Semafor či absolvovat prohlídku Müllerovy vily. V Písecké bráně se také uskuteční tradiční dražba ozdobených vánočních stromků, jejíž výtěžek městská část věnuje na charitu.

Oblíbené farmářské trhy se v prosinci změní v trhy adventní a budou se konat vždy v pátek ve 12–18 hod. a v sobotu v 8–14 hod. K obvyklé nabídce se přidají vánoční speciality, ozdoby, adventní věnce i oblíbený svařák nebo punč. O druhém adventním trhu se na Kulaťáku představí produkty italského partnerského města Roncegno Terme.