Areál DDM na Vypichu nabídne prostor všem generacím

náhled souboru V soutěži Zlatý erb, která podporuje rozvoj informačních služeb občanům prostřednictvím internetu a dalších elektronických medií získal úřad Prahy 6 již řadu cen. Letos se soutěže neúčastnil, ale ani tak Praha 6 neodešla s prázdnou. Želízkem v ohni se stal patnáctiletý student Martin Zíka z Červeného vrchu. S projektem PragueCamera.net obsadil druhé místo v pražském finále soutěže Junior Erb.

 

„Cílem rozvoje areálu je zpřístupnit celý prostor širokému spektru zájemců o pohybové i rekreační aktivity a vytvořit prostor využitelný všemi věkovými skupinami i celými rodinami v souladu se současnými trendy,“ říká ředitel DDM Petr Ryneš, který dodává, a že areál na Vypichu během roku navštíví několik tisíc dětí.

K prvním úpravám došlo již vloni, kdy na hřiště přibyly nové sportovně herní prvky pro děti. V průběhu letošního roku bude pokračovat rekonstrukce v místech současných volejbalových hřišť a pozemku na ně navazujícím, kde bude vybudováno hřiště s umělým povrchem a fitness zóna s posilovacími trenažéry a prvky pro dospělé a seniory. Prostor bude doplněn herními prvky pro mládež.

Na tento záměr navazuje nástavba stávající klubovny s možností prodeje občerstvení. Stavba tak umožní celoroční činnost dopravního hřiště a rozšíření realizace nabídky volnočasových aktivit. „Dopravní hřiště nabízí dětem cílené využití volného času s náplní zaměřenou na dopravní výchovu, která má v současnosti s ohledem na rozrůstající se dopravu ve městě stále důležitější význam,“ domnívá se Ryneš. Hřiště slouží pro odbornou dopravní výuku především žáků 4. tříd. Své dopravní znalosti zde mohou procvičovat i rodiny s dětmi, které bezplatně toto hřiště navštěvují.

Dětské dopravní hřiště bylo vybudované v roce 1985 Školskou správou Prahy 6. Začátkem 90. let se součástí vznikajícího areálu stala i tři antuková hřiště, vybudovaná TJ Petřiny. Celý areál přešel do správy DDM Praha 6 v roce 1992. Vzhledem k tomu, že antuková hřiště byla do roku 2010 dočasnou stavbou, začalo se s modernizací až vloni. TJ Petřiny byly za účelem zachování soutěžního sportu nabídnuty klasické antukové kurty určené pro soutěžní volejbal v nedaleké lokalitě.