Čestní občané se v novém roce sešli u jednoho stolu

náhled souboru V soutěži Zlatý erb, která podporuje rozvoj informačních služeb občanům prostřednictvím internetu a dalších elektronických medií získal úřad Prahy 6 již řadu cen. Letos se soutěže neúčastnil, ale ani tak Praha 6 neodešla s prázdnou. Želízkem v ohni se stal patnáctiletý student Martin Zíka z Červeného vrchu. S projektem PragueCamera.net obsadil druhé místo v pražském finále soutěže Junior Erb.

Bohužel více čestných občanů než jindy se muselo omluvit pro nemoc. Starostka Kousalíková popřála na dálku brzké uzdravení generálu Tomáši Sedláčkovi, Jiřímu Anderlemu i Jiřímu Stránskému a vyzvala přítomné minutou ticha ke vzpomínce na Václava Havla, který řady čestných občanů Prahy 6 opustil dříve, než se s ním všichni mohli po jeho jmenování setkat u jednoho stolu.

Ke slavnostně prostřené tabuli ve velkém sálu v přízemí zasedli čestní občané Jiří Suchý, Eva Pilarová, Libor Pešek, Jiří Navrátil, Eva Dušková, Josef Masopust s manželkou Věrou, dále dědicové již nežijících, a to převor P.P. Siostrzonek, Jiří Malý jr., Hana Fajtlová, Libuše Benešová-Špačková, Ludmila Wichterlová, Jana Seifertová, Anna Konopásková. Vedle starostky je přišli pozdravit z radnice také tajemník Jan Holický, radní Veronika Vymětalová a Ondřej Balatka.


„Ať je nový rok hodně dobrý, aby se tam již nic špatného nevešlo,“ popřála čestným občanům v Pélleově vile starostka Marie Kousalíková.