Nová policejní služebna na Hanspaulce už slouží

náhled souboruObčané Hanspaulky se mohou se svými problémy obracet na strážníky městské policie přímo na Hanspaulce. V lednu zde byla otevřena nová služebna. Vznikla ve zrekonstruovaném obecním domě v Hermelínské 1203/6. Sloužit zde bude střídavě 6 strážníků. 

Služebna je otevřena v pondělí a ve středu v době 9–11 hodin a 15–17 hodin, v úterý a ve čtvrtek potom vždy od 17 do 18 hodin. „Naší snahou bylo vytvořit místo, kam se mohou občané Hanspaulky obracet se svými dotazy a podněty, nikoli teplou kancelář pro strážníky. Ti budou i nadále v terénu, ve svých okrscích,“ řekla starostka Prahy 6 Marie Kousalíková při slavnostním uvedení do provozu. Dodala, že šestka má na svém území nejvíc služeben ze všech městských částí.

Přestože Hanspaulka je jednou z nejklidnějších čtvrtí Prahy 6, i ona vyžaduje pozornost městské policie. „Nejčastěji strážníci v této lokalitě řeší špatné parkování nebo nesprávný průjezd jednosměrnými ulicemi, kde si motoristé zkracují cestu. Již několikrát byli upozorněni i na vykrádání či poškozování zaparkovaných vozidel, dohlíží také na bezpečnost dětí u základní školy,“ říká zástupce starostky Jan Záruba, který má v gesci oblast bezpečnosti. Do území hlídaného hanspaulskými strážníky patří i sportovní areál Na Babě, kde se pořádají různé sportovní akce, které také vyžadují přítomnost strážníka, nebo Šárecké údolí, kam se vydávají na kolech.

„Na strážníky se během úředních hodin mohou lidé obracet s podněty týkajícími se veřejného pořádku, pouliční kriminality nebo dopravy,“ upřesnil Zdeněk Kovanda, pověřený řízením městské policie v Praze 6. Občané, jejichž bydliště patří do okrsků 16, 20, 23–27, zde mohou vyřídit i výzvy pro podezření ze spáchání přestupku.

Služebna na Hanspaulce je již pátou v Praze 6. Další jsou v Dejvicích, na Petřinách, na Břevnově a na Dědině. Vznik služebny na Hanspaulce umožnila městská část v obecních prostorách, které nechala na své náklady zrekonstruovat. Vybavení služebny financovala městská policie. 

Služebna MP Hanspaulka, Hermelínská 1203/6

Úřední hodiny: po a st 9–11 a 15–17 hod., čt 17–18 hod.

Telefon: 220 570 228 nebo 220 570 232 v době úředních hodin. Pro oznámení neodkladné záležitosti využijte tel. 224 312 359–60 nebo bezplatnou linku tísňového volání 156.