Stanice techniků dostala nový kabát

náhled souboruZe Stanice techniků Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy v Podbabě zmizelo lešení a v nových učebnách již pravidelně probíhá zájmové vzdělávání. Nákladná rekonstrukce, umožněná dotací z pražského magistrátu, přinesla vylepšené prostory a s nimi i rozšířenou nabídku klubů, kroužků a ateliérů.

 

Budova v ulici Pod Juliskou, ve které tato volnočasová organizace sídlí, již pomalu dosluhovala. Nepříliš podařená oprava z 90. let si začala vybírat svou daň, a tak například střechou s nedostatečnou izolací při každém silnějším dešti zatékalo. Díky finanční podpoře hlavního města Prahy získala Stanice techniků dostatek prostředků na rozsáhlou rekonstrukci. Budova tak dostala novou střechu a zateplenou fasádu, což přinese značné úspory také v dalším provozu. Zároveň se vyměnilo vstupní schodiště a při úpravách terénu zde byly umístěny i nové anglické dvorky.  Celkové náklady na rekonstrukci přesáhly částku 4 miliony korun.

Došlo ale i na vnitřní úpravy, které si Stanice techniků Domu dětí a mládeže hradila z vlastního rozpočtu. Opravu za 180 tisíc korun má za sebou výtah, který umožňuje bezbariérový přístup také handicapovaným zájemcům o kroužky.

Více než 250 tisíc korun stála úprava učeben a jejich nové technické vybavení tou nejmodernější technikou, kterou využívají nejen děti, ale i mladí lidé, kteří se zde připravují ke studiu na středních a vysokých školách technického a uměleckého zaměření, a dokonce i senioři. Pořádají se zde i kurzy počítačové grafiky, výtvarného a tanečního umění či oděvního návrhářství. Své místo zde v rámci modelářských aktivit našla i jedna z nejmodernějších autodráh v celé republice. Celkem se zdejší zájmové činnosti účastní přes osm set dětí, což jistě svědčí o vysoké kvalitě, kterou Stanice techniků poskytuje. Více informací o všech aktivitách naleznete na webových stránkách www.ddmpraha.cz v sekci Stanice techniků. 


Stanice techniků na Julice má nejen nový kabátek, ale také nově vybavený interiér, který zpříjemní práci v kurzech.