Stavba metra opět přibrzdí Evropskou

Stavba metra znovu výrazně omezuje dopravu na Evropské ulici. Řidiči musejí počítat se zpomalením provozu v oblasti Veleslavína i Bořislavky. 

Již od ledna je svedena doprava do centra do jednoho jízdního pruhu na Evropské ulici na Veleslavíně. Důvodem je zábor části vozovky pro injektáže, které zajišťují zpevnění geologického podloží. Omezení bude trvat až do 26. února. Na něj plynule navážou práce na druhé straně vozovky u čerpací stanice Agip, kde se od 24. do 27. budou pokládat chráničky pro uložení kabelů. Od 28. 2. do 5. 3. se bude pracovat na částečném rozšíření vjezdu do Vokovické ulice z Evropské, z toho důvodu bude v místě omezen provoz.

Během února bude postupně uzavírána vždy jedna polovina Liberijské ulice (celkem ve čtyřech fázích po polovinách), taktéž kvůli položení chrániček pro kabely. 15. 2.–25. 2. bude zábor rozšířen do křižovatky s Evropskou, kde se bude pracovat na rozšíření vozovky o jízdní pruh pro odbočení doprava.

Větší změny pak čekají na obyvatele v březnu. Práce na vestibulu budoucí stanice Červený vrch se přesunou na druhou polovinu Evropské ulice. Z toho důvodu bude opět na několik dní přerušen tramvajový provoz.

Minimálně do konce února také potrvá omezení na úrovni ústí ulice Na Vlčovce při Evropské, kde je doprava z jednoho jízdního pruhu převedena na tramvajový pás.