Fantazie pomohla k vítězství

náhled souboru V soutěži Zlatý erb, která podporuje rozvoj informačních služeb občanům prostřednictvím internetu a dalších elektronických medií získal úřad Prahy 6 již řadu cen. Letos se soutěže neúčastnil, ale ani tak Praha 6 neodešla s prázdnou. Želízkem v ohni se stal patnáctiletý student Martin Zíka z Červeného vrchu. S projektem PragueCamera.net obsadil druhé místo v pražském finále soutěže Junior Erb.

Soutěže se v základních kolech zúčastnila více než tisícovka dětí. Jejich úkolem bylo vybrat si pohádkovou postavu a postupovat soutěží s touto postavou. Agnes si vybrala kosmickou čarodějnici z pořadu Jů a Hele, a s ní se úspěšně probojovala do finále, kde skončila na druhém místě. Porotce okouzlila kultivovaným projevem, pohotovými reakcemi i bezprostředními nápady. O jejím úspěchu pak rozhodly samy děti v hlasování v rozhlasovém pořadu Domino.

Úspěšné žákyni pogratulovala k úspěchu také starostka Marie Kousalíková, která ocenila význam podobných soutěží. „Zatímco dříve byla rétorika předmětem ve školách, dnes se krása mluveného slova pomalu vytrácí. Je dobře, že soutěž kultivuje mluvený projev u dětí a pomáhá rozvíjet jejich fantazii,“ podotkla starostka. Úspěšné žákyni věnovala knížku o pražských legendách.

Organizátorka soutěže Irena Hušinová již nyní zve zájemce k účasti v 5. ročníku soutěže, jejímž mediálním partnerem je Český rozhlas 2. Více na www.princeznaaprincceskepohadky.cz