Kristova léta českého punku 33 let od prvního punkového koncertu v Praze

náhled souboru V soutěži Zlatý erb, která podporuje rozvoj informačních služeb občanům prostřednictvím internetu a dalších elektronických medií získal úřad Prahy 6 již řadu cen. Letos se soutěže neúčastnil, ale ani tak Praha 6 neodešla s prázdnou. Želízkem v ohni se stal patnáctiletý student Martin Zíka z Červeného vrchu. S projektem PragueCamera.net obsadil druhé místo v pražském finále soutěže Junior Erb.

 

Návštěvníci se znovu mohou ponořit do hlubin minulosti a zhlédnout fotografie prvních českých punkerů a jejich kapel. Vžít se do jejich strastí, problémů s Mocí, jejich vzletů i pádů. Znovu si připomenout jména jako Zikkurat, Energie G, F.P.B., Visací Zámek, Tři sestry, Zóna A, Plexis, S.P.S., Šanov, N.V.Ú., Znouzectnost, H.N.F., Zeměžluč, Masomlejn, Slobodná Európa, Zóna A, Radegast, Už jsme doma, Michael´s Uncle, P.S., Našrot či Insania. Zjistit, jak dobře či špatně si tyto kapely vedly po roce 1989, a vzpomenout si, že i v 90. letech vznikla spousta nových skupin jako třeba Čertůf punk nebo Totální nasazení.

Výstava ukazuje a připomíná také významné koncerty oněch dávných dob, zásadní punkery, podzemní časopiseckou činnost (punk/HC fanziny) a obaly některých demosnímků a punk/HC gramodesek.

Více informací a pozvánky na doprovodné akce (projekce dokumentů a besedy s režiséry a hudebníky) sledujte na www.popmuseum.cz

Popmuseum v KC Kaštan na Bělohorské ulici je otevřeno od středy do neděle 16–20 hod. 

 
Hrdinové nové fronty. Biafra a KosťĚŚa před nadšeným publikem, 1988.

 
Zóna A v Brně. Braňo, Šimpy, Alex a Peter Koňýk Schredl, 1989.

 
Extempore. Mikoláš Chadima,1979.