Ples ve stylu třicátých let

náhled souboru V soutěži Zlatý erb, která podporuje rozvoj informačních služeb občanům prostřednictvím internetu a dalších elektronických medií získal úřad Prahy 6 již řadu cen. Letos se soutěže neúčastnil, ale ani tak Praha 6 neodešla s prázdnou. Želízkem v ohni se stal patnáctiletý student Martin Zíka z Červeného vrchu. S projektem PragueCamera.net obsadil druhé místo v pražském finále soutěže Junior Erb.

Ples, pořádaný Nadačním fondem Vincentinum za podpory Městské části Praha 6, byl zcela vyprodán. Letos se nesl ve stylu 30. let, nejen hudbou, kterou obstaral Ondřej Havelka se svými Melody Makers, ale i výběrem předtančení včetně krásného oblečení.

Součástí plesu byla již tradiční aukce uměleckých předmětů, která je zajímavá nejen pro ty, které se jí aktivně účastní. Vydražena byla krásná díla především umělců žijících na Praze 6, mezi něž patří Jiří Anderle a Jiří Suchý. Vydražila se i krásná grafika od Emmy Srncové. Výtěžek aukce každoročně umožní podpořit záslužnou činnost charitativních domů, sídlících v Praze 6 a pomáhajících starým či postiženým spoluobčanům. Tento rok bude převedena částka 50 tisíc korun Domovu svatého Karla Boromejského v Řepích.

Plesu se zúčastnila řada hostů v čele se starostkou Prahy 6 Marií Kousalíkovou.