Prvoligová Dukla je připravena na jarní start

náhled souboru V soutěži Zlatý erb, která podporuje rozvoj informačních služeb občanům prostřednictvím internetu a dalších elektronických medií získal úřad Prahy 6 již řadu cen. Letos se soutěže neúčastnil, ale ani tak Praha 6 neodešla s prázdnou. Želízkem v ohni se stal patnáctiletý student Martin Zíka z Červeného vrchu. S projektem PragueCamera.net obsadil druhé místo v pražském finále soutěže Junior Erb.

Stadion na Julisce prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Pro příchozího diváka je zřejmě nejviditelnější změnou výměna sedadel na hlavní tribuně. Ještě na podzim byly odmontovány dřevěné lavice a během zimní přestávky je nahradily oddělené plastové sedačky. Zatím jsou jimi pokryty tři prostřední sektory, na nichž jsou písmena UKL. „Pevně věříme, že další fáze rekonstrukce tribuny proběhne po skončení jarní části Gambrinus ligy,“ říká tiskový mluvčí klubu Michal Včeliš.

Méně viditelnou, ale neméně podstatnou částí rekonstrukce bylo vybudování umělého vyhřívání pod trávníkem. To bylo jednou z podmínek, které musela Dukla splnit, aby mohla hrát nejvyšší soutěž na Julisce. V trávníku jsou položeny trubky, v nichž protéká glykol, nemrznoucí kapalina, která je ohřívána pomocí teplé páry. V únoru navštívili stadion svazoví komisaři, kteří shledali stadion i trávník připravený na první ligu.

Nejlevnější vstupné

Ačkoliv došlo k nezbytnému mírnému navýšení cen vstupného, i nadále se mohou fanoušci těšit z velmi příznivých cen. Vstupenky na Duklu patří k nejlevnějším v lize. Pro obyvatele Prahy 6, a stejně tak pro důchodce, držitele průkazu ZTP, platí zlevněné vstupné, které vyjde na 85 Kč. Pro ostatní návštěvníky budou lístky k dostání za 140 korun na krytou část hlavní tribuny, na nekrytou část za 100 korun.

Takové ceny se vztahují na většinu zápasů. Výjimkou jsou derby se Spartou, Slavií a Bohemians 1905. U těchto duelů bude cena kvůli zvýšeným bezpečnostním opatřením mírně navýšena. 

Vizitkou má být dravost

Po 18. kole Gambrinus ligy je Dukla se 24 body na sedmém místě v tabulce, a to i díky poslední remíze s Viktorií Plzeň.

A jaké jsou její ambice? „Stejné jako na podzim. Stále jsme nováček, který by se měl mimo jiné prezentovat dravostí a aktivitou, což bychom v úvodu jara měli přetavit v dobré výsledky, abychom pak měli ve zbytku soutěže klid,“ řekl trenér Luboš Kozel.

Během zimní přestávky toho stihlo A mužstvo Dukly poměrně hodně. Zúčastnilo se zimní Tipsportligy, ve které postupně nastoupilo proti Vlašimi (2:0), Sokolovu (1:2), Sezimovu Ústí (3:0) a Viktorii Plzeň (1:1). Všechny zápasy se odehrály na umělé trávě v Berouně a Dukle jen těsně unikl postup ze skupiny. V generálce na nejvyšší soutěž pak Dukla porazila Duklu Banská Bystrica 3:1.

Během zimní přestávky došlo k několika změnám ve složení mužstva. Tým posílilo pět hráčů, šest jich naopak zamířilo na hostování do jiných klubů.

Během zimní přestávky představila Dukla nového generálního partnera. Tím je stavební společnost STAEG, jejíž logo se nově objevilo na dresech A mužstva. 

Domácí zápasy na Julisce

               2. 3. v 18 hod.    FK Dukla Praha A : 1. FC Slovácko

             16. 3. v 18 hod.    FK Dukla Praha A : SK Slavia Praha

             30. 3. v 18 hod.    FK Dukla Praha A : FC Slovan Liberec

                    6. 4. v 18 hod.    FK Dukla Praha A : Bohemians 1905

                  20. 4. v 18 hod.    FK Dukla Praha A : FC Baník Ostrava

                  27. 4. v 18 hod.    FK Dukla Praha A : FK Mladá Boleslav