Hanspaulská škola slaví 80

náhled souboru Sedmdesát let uplynulo v březnu od smrti jednoho z nejznámějších odbojářů druhé světové války, škpt. Václava Morávka. Pietního aktu k 70. výročí smrti škpt. Václava Morávka, který se konal v kasárnách velitelství posádky Prahy 6 v Čínské ulici, se zúčastnili představitelé městské části v čele se starostkou Marií Kousalíkovou, představitelé Vlády ČR, Generálního štábu Armády ČR a další významní hosté.

V pamětní knize školy na Hanspaulce z roku 1931 se lze dočíst: „Předem však nutno sděliti, že během prázdnin počato se stavbou nové definitivní školní budovy, která bude jistě Hanspaulce k ozdobě a škole k velikému prospěchu.

A již v září 1932 začal školní rok v nové budově, o které je řečeno: „Jinak je nová budova školní velmi krásná i velmi účelně stavěna, nikde není místem plýtváno, všude je hodně světla, slunce i vzduchu, všechny místnosti světlé a oku lahodné …“

Součástí oslav jsou tradiční akce školy. V sobotu 21. dubna se opět koná Hanspaulské dovádění plné her, tvoření a soutěžení, tentokrát s podtitulem „Jak si hrály naše babičky“. „Maminky, a nejen ony, zde mohou změřit své síly v pečení dobrot a pro pány je připraven ve stejný den fotbalový turnaj Hanspaulcup, který se koná pojedenácté,“ říká ředitelka školy Marie Pojerová. Sportovní klání smíšených družstev ve volejbalu – Hanspaulská dvojka připravuje škola na začátek června. 8. června se bude konat 5. reprezentační Hanspaulský ples, k tanci a poslechu bude hrát ABBA STARS a Horváth Band. „Akce tohoto školního roku zakončíme 24. června, kdy se bude konat 12. ročník Hanspaulského hudebního festivalu, na který jsme pozvali zvučná jména skupin a hudebníků z Hanspaulky,“ zve ředitelka školy.

Hlavní část oslav by se měla uskutečnit až na podzim. Vedení školy v této souvislosti vyzývá pamětníky a bývalé studenty k zapůjčení historických materiálů a fotografií z doby dlouhé historie školy.