Komise pro bezpečnost vyrazila do terénu

Bezpečnostní komise Rady městské části sešla na svém výjezdním jednání. V březnu navštívili její členové hasičskou stanici na Heyrovského náměstí na Petřinách.

„Výjezdní zasedání slouží k tomu, aby se členové bezpečnostní komise seznámili s podmínkami výkonu služby těch, kteří odpovídají za zajištění bezpečnosti našich občanů, ale také s úrovní technického a materiálního vybavení bezpečnostních složek a jeho využíváním,g uvedl předseda komise Miloš Balabán. Výjezdní zasedání zároveň umožňují, aby se členové komise přesvědčili o důležitosti a efektivitě podpory, kterou Rada městské části a zastupitelstvo poskytuje bezpečnostním složkám. „Jedná se nejen o poskytování bytů jejich příslušníkům, což upevňuje jejich sounáležitost s Prahou 6, finanční odměny nejlepším policistům, strážníkům a hasičům, ale i o přímou podporu k zabezpečení moderního zázemí výkonu služby,g vysvětlil Balabán.

Posledním příkladem je poskytnutí dotace k vybudování učebny prevence pod názvem „Centrum bezpečnosti“ umístěném právě v Hasičské stanici 2 na Petřinách. „Z celkové dotace 185 tisíc korun přispěla šestá městská část 50 tisíci, zbytek poskytl magistrát hlavního města,“ říká místostarosta Jan Záruba, který má na starosti oblast bezpečnosti.

Slavnostní otevření Centra bezpečnosti se uskuteční v dubnu.