Profesoři na podiu

náhled souboru Sedmdesát let uplynulo v březnu od smrti jednoho z nejznámějších odbojářů druhé světové války, škpt. Václava Morávka. Pietního aktu k 70. výročí smrti škpt. Václava Morávka, který se konal v kasárnách velitelství posádky Prahy 6 v Čínské ulici, se zúčastnili představitelé městské části v čele se starostkou Marií Kousalíkovou, představitelé Vlády ČR, Generálního štábu Armády ČR a další významní hosté.

„Koncerty pořádáme od roku 2006 a pravidelně na něm vystupují přední učitelské osobnosti naší školy. Jejich žáci je tak mají možnost vidět v jiné situaci, ne jako pedagogy, ale jako umělce,g říká ředitel školy Miloslav Klaus. Pozvánku k účasti dostávají i bývalí absolventi školy, kteří se hudbě již věnují profesionálně. Velký úspěch také měla sekce jazzových nástrojů ve vlastní kompozici Jiřího Miloty (kytara) nebo Crossover Pavla Drešera (klávesy, akordeon) se Zdeňkem Šedivým. Pavel Drešer je též autorem slavnostní znělky ZUŠ Charlotty Masarykové a Zdeněk Šedivý ji také na trubku nahrál. Zakončení koncertu tradičně patřilo Salonnímu orchestru učitelů umělecké školy.

Vedení školy pak pozvalo veřejnost na slavnostní open-air koncert dne 5. června, který se bude konat v amfiteátru v nově revitalizované zahradě školy v Půlkruhové ulici ve Vokovicích.


Salónní orchestr učitelů ZUŠ Charlotty Masarykové.