S papírovou vlaštovkou o titul

náhled souboru V soutěži Zlatý erb, která podporuje rozvoj informačních služeb občanům prostřednictvím internetu a dalších elektronických medií získal úřad Prahy 6 již řadu cen. Letos se soutěže neúčastnil, ale ani tak Praha 6 neodešla s prázdnou. Želízkem v ohni se stal patnáctiletý student Martin Zíka z Červeného vrchu. S projektem PragueCamera.net obsadil druhé místo v pražském finále soutěže Junior Erb.

Na půdě ČVUT hostila Praha 6 pražskou kvalifikaci a národní finále Red Bull Paper Wings – mistrovství světa v hodu vlaštovkou. Akce se konala pod záštitou starostky Kousalíkové, která dokonce zasedla v porotě soutěže. Společně s Martinem Šonkou, reprezentantem v letecké akrobacii a pilotem Red Bull Air Race.

Za uplynulý měsíc se na deseti univerzitách zúčastnilo kvalifikačních kol přes 600 studentů. Soutěžilo se ve třech kategoriích: nejdelší vzdálenost, nejdelší doba letu a kreativní akrobacie. Pražské kvalifikace se zúčastnilo 90 pilotů z pražských vysokých škol. Vrcholem večera však bylo národní finále, kde se utkali letci o postup na světové finále v Salzburgu. Na jejich výkonech byl znát čas na přípravu a tak do Rakouska vyrazí reprezentovat Tomáš Beck z Ostravy s hodem do vzdálenosti 40,5 metru. Pavel Šťásek z Prahy za let dlouhý přesně 8 vteřin a Ondřej Hadaš z Liberce za akrobacii s inspirací baletem, kterou porota ohodnotila 29ti body z 30ti možných.


Postupujícími jsou zleva: Pavel Šťásek za dobu letu 8 vteřin, Tomáš Beck za hod dlouhý 40,5metru a Ondřej Hadaš za nejlepší akrobacii.