Sezónu na Petynce zahájí řezbářské sympozium

náhled souboru Sedmdesát let uplynulo v březnu od smrti jednoho z nejznámějších odbojářů druhé světové války, škpt. Václava Morávka. Pietního aktu k 70. výročí smrti škpt. Václava Morávka, který se konal v kasárnách velitelství posádky Prahy 6 v Čínské ulici, se zúčastnili představitelé městské části v čele se starostkou Marií Kousalíkovou, představitelé Vlády ČR, Generálního štábu Armády ČR a další významní hosté.

Jan Švadlenka, Jiří Genzer, Jiří Kašpar, Jiří Nekola a Tomáš Dostál – Bosambo, významní mistři svého oboru, stvoří během pěti dnů motorovou pilou před zraky návštěvníků pět soch. Těchto pět výtvarných děl bude v prostoru koupaliště Petynka vystaveno až do 1. června, kdy v rámci Dětského dne proběhne jejich slavnostní dražba. Výtěžek akce bude věnován na dobročinné účely.

Po celou dobu trvání sympozia od 24. 4. až do 28. 4. bude v době od 9 do 18 hod. nově vzniklý „přírodní ateliér“ přístupný návštěvníkům tak, aby mohli sledovat postup prací na vznikajících sochách. Areál koupaliště zároveň nabídne návštěvníkům obvyklé možnosti využití volného času, počínaje plážovým volejbalem a nohejbalem přes minigolf až po stolní tenis.

„Slunění a koupání je na konci dubna v rukách svatého Petra, od 1. května však již garantujeme teplotu vody minimálně 24 stupňů, říká ředitel Václav Pátek, ředitel společnosti Sneo, která má areál Petynky ve správě, a dodává: „Od 24. 4. do 30. 4. zveme veřejnost k návštěvě areálu bez vstupného s cílem podpořit dobrou věc a společně přivítat novou sezónu.