Trhy po zimě přilákaly tisíce kupujících

náhled souboru V soutěži Zlatý erb, která podporuje rozvoj informačních služeb občanům prostřednictvím internetu a dalších elektronických medií získal úřad Prahy 6 již řadu cen. Letos se soutěže neúčastnil, ale ani tak Praha 6 neodešla s prázdnou. Želízkem v ohni se stal patnáctiletý student Martin Zíka z Červeného vrchu. S projektem PragueCamera.net obsadil druhé místo v pražském finále soutěže Junior Erb.

Trhy v Dejvicích zahájila starostka Marie Kousalíková, která přivítala návštěvníky a zároveň přislíbila, že Praha 6 bude bdít nad kvalitou nabízených výrobků. „Nechceme tu žádné překupníky, ale pouze farmáře s jejich poctivými výrobky,” řekla starostka.

Lákadlem letošních trhů by kromě domácí produkce měla být i prezentace zahraničních produktů. „Chceme letos vyzvat ke spolupráci na farmářských trzích zahraniční ambasády. Na území naší městské části je největší množství velvyslanectví a my s nimi dlouhodobě spolupracujeme,“ říká starostka Kousalíková.

„V letošním roce chceme podstatně rozšířit prezentaci zahraničních produktů, farmářů, tradičních specialit i hotových jídel,“ dodávají organizátoři z občanského sdružení Farmářské trhy a upřesňují: „V žádném případě to však nebude znamenat snížení nabídky tradiční české produkce. Je vidět, že farmáři uzpůsobili trhům svou produkci, svědčí o tom jejich letošní zájem o trhy na Kulaťáku.“ Farmáři ze zahraničí odprezentují typické domácí produkty své země – květiny, sýry, ryby, cukrovinky a s mnoho dalších.

Několik z letošních farmářských trhů bude také věnováno speciálně květinám a bylinám, protože právě Praha 6 je známa svou mimořádnou květinovou výzdobou. Na trhu budou dostupné jak řezané květiny, tak květiny vhodné k výsadbě do záhonů či truhlíků. Trhy budou zaměřeny také na čerstvé byliny, o které je na trzích obecně obrovský zájem.

Farmářské trhy na Kulaťáku se konají každou sobotu od 8 do 14 hodin. Výjimkou bude jen sobota 26. 5., kdy se koná Bambiriáda. Během letních prázdnin budou trhy pořádány každou druhou sobotu. Novinky sledujte na www.praha6.cz a www.farmarske-trhy.cz.