Tunel Blanka bude hotov v roce 2014, i přes změny v termínech

Magistrát hl. m. Prahy oddálil termín dokončení stavby úseku Městského okruhu vedoucího územím městských částí Praha 6, 7 a 8. Radnice šestého městského obvodu i přes posun termínu nadále trvá na tom, aby samotný tunel Blanka byl zprovozněn podle původního plánu, tedy v roce 2014.

Pražský magistrát v uplynulých dnech změnil nejzazší termín dokončení části staveb probíhajících na Městském okruhu v úseku Myslbekova – Pelc – Tyrolka na konec roku 2016. „Všechny změny týkající se postupu prací souvisejících ať už se samotnou výstavbou tunelu Blanka, komplexem na něj navazujících komunikací či úpravou jejich okolí, bedlivě a s napětím sledují téměř všichni obyvatelé naší městské části,“ říká starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková a poznamenává: „Rozhodnutí hlavního města, které vlastně oddaluje vyhlídku našich obyvatel na lepší životní prostředí, nás opravdu moc nepotěšilo.“

Představitelé pražského magistrátu však radnici i občany Prahy 6 ubezpečují, že na termínu zprovoznění samotného tunelu Blanka v roce 2014 se tímto krokem nic nemění.

„Změna termínu dokončení některých navazujících staveb je způsobena zejména postupným přidělováním finančních prostředků na jednotlivé roky výstavby a posunutý termín jejich realizace se však nedotkne otevření tunelu,“ vysvětluje zdůvodnění magistrátních úředníků zástupce starostky René Pekárek a doplňuje, že navazujícími stavbami je myšlena zejména výstavba parkovišť, opravy bastionů a v neposlední řadě dokončování zeleně.

„Budeme trvat na tom, aby představitelé hlavního města dodrželi svůj slib a tunel byl otevřen v roce 2014, protože jakékoliv další oddalování jeho dokončení by vnímali obyvatelé všech zasažených městských částí velmi negativně,“ dodává starostka Marie Kousalíková.

Informační centrum k tunelu Blanka

Informační centrum na staveništi Letná, které naleznete na ulici Milady Horákové naproti fotbalovému stadionu Sparta. Každou středu od 14 do 18 hodin jsou zde pro vás zástupci investora, stavebních firem i projektanta připraveni odpovídat na otázky návštěvníků. V kinosále je uložena projektová dokumentace, pomocí které vám objasní detaily technického řešení jednotlivých částí stavby.