Tvořily děti i rodiče

náhled souboru V soutěži Zlatý erb, která podporuje rozvoj informačních služeb občanům prostřednictvím internetu a dalších elektronických medií získal úřad Prahy 6 již řadu cen. Letos se soutěže neúčastnil, ale ani tak Praha 6 neodešla s prázdnou. Želízkem v ohni se stal patnáctiletý student Martin Zíka z Červeného vrchu. S projektem PragueCamera.net obsadil druhé místo v pražském finále soutěže Junior Erb.

Vystavovaly se výsledky výtvarné rodinné soutěže. „Zadáním bylo vyrobit velikonočního beránka, zajíčka či slepičku. Do soutěže se zapojilo 57 rodin,“ říká ředitelka školy Věra Holušová. Na výstavě jsou výrobky z různých materiálů počínaje vlnou, přes papír, textil a nechybí ani beránci pečení.

Výtvarné rodinné soutěže mají ve školce Parléřova dlouholetou tradici. Jejím hlavním cílem je nabídnout rodinám společnou tvořivou aktivitu. Dalším cílem je posílit spolupráci školy a rodiny, podpořit tímto způsobem její vzdělávací práci, zapojit do ní i rodiče. „Každý rok máme jiné téma, vždy se setkáváme s velkým zájmem. Na závěr výstavy děti ze všech tříd samy vybírají dílko, které se jim nejvíce líbí. Každoročně jsme překvapeni tvořivostí rodin,“ říká ředitelka školky Holušová.