Živnostníci z Prahy 6 mají ocenění

náhled souboru V soutěži Zlatý erb, která podporuje rozvoj informačních služeb občanům prostřednictvím internetu a dalších elektronických medií získal úřad Prahy 6 již řadu cen. Letos se soutěže neúčastnil, ale ani tak Praha 6 neodešla s prázdnou. Želízkem v ohni se stal patnáctiletý student Martin Zíka z Červeného vrchu. S projektem PragueCamera.net obsadil druhé místo v pražském finále soutěže Junior Erb.

Smyslem akce bylo dostat staré dobré řemeslo zpět na výsluní a podpořit tak malé podnikatele, kteří jsou podle Němcové nezbytnou solí naší ekonomiky. Také proto si vyznamenaní živnostníci převzali kromě pamětního listu i symbolický pytlík soli. „Oběma firmám gratuluji. Je to zúročení jejich dlouholeté práce a také závazek do budoucna. Je vidět, že lidé, kteří mají ke svému řemeslu vztah, ho dělají dobře,“ říká starostka Prahy 6 Marie Kousalíková a dodává: „Jsem ráda, že řemeslo na Praze 6 stále žije a že si vede takto dobře.“

Historie Huderova řeznictví sahá do počátků minulého století, kdy se Vojtěch Hudera vyučil řeznicko-uzenářskému řemeslu ve Vlašimi u Antonína Dýrky a založil řeznický obchod ve Střešovicích. Tradici rodinné firmy obnovili Huderovi v 90. letech.

Zahradnická tradice rodiny Chládkových sahá až do 18. století. Zahradnické centrum bylo založeno v roce 1992 manželi Chládkovými na restituovaném pozemku v Praze 6 Střešovicích, na pozemcích, kde začínal praděda dnešního majitele.

Poctivou prací a profesionálním přístupem se obě firmy postupně rozvinuly a získaly své stálé zákazníky zejména mezi obyvateli z Prahy 6.


Živnostník Tomáš Hudera přebírá ocenění od Miroslavy Němcové.