Fotografie připomenou Prahu minulosti

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Od 3. do 22. května se zde koná výstava Praha společenská. Jde o další přehlídku historických fotografií z cyklu Praha zapomenutá, která zachycuje různé společenské aktivity Pražanů v éře monarchie a krátce po vzniku samostatného státu. Výstava nabídne ateliérové snímky módy, svatební fotografie i žánrové fotografie z restaurací, na zahradě či nedělní procházce. Originály všech historických snímků pocházejí ze Sbírky Scheufler. Výstavu připravilo ve spolupráci s Prahou 6 občanské sdružení Porte a pro návštěvníky je zdarma.

Na obrázky historické Prahy naváže výstava TARAS 80, věnovaná nedožitým 80. narozeninám fotografa Tarase Kuščynského. Spolu s o. s. Porte se na organizaci podílela rodina autora za podpory hl. m. Prahy. Kurátorkou výstavy je Daniela Mrázková. Výstava potrvá od 25. května do 17. 6. Vstupné 40 a 60 Kč.


Společenské prostředí Prahy minulého století nabídne fotografická výstava.