Fresh klub si našel příznivce

Klubová setkávání pro seniory mají za sebou úspěšnou premiéru. První díl filmového klubíčku Ondřeje Suchého se setkal s velkým zájmem a aktivní senioři zaplnili Píseckou bránu do posledního místa. V nemenším počtu se nechali zlákat vycházkou za architekturou Prahy 6.

„Jsem ráda, že se klubová odpoledne setkala s takovým ohlasem našich seniorů. Právě pro ně jsou totiž tyto besedy a vycházky určeny,“ říká s potěšením starostka Marie Kousalíková, která se úvodního setkání v Písecké bráně zúčastnila spolu se svým zástupcem Petrem Ayebouou. Pravidelná setkání, která se konají jednou za čtrnáct dní v Písecké bráně nebo ve Skleněném paláci. „Senioři se mohou těšit na filmový klub, přednášky o architektuře i životním stylu a zdraví, koncerty, na setkání s významnými osobnostmi, ale i na výlety,“ říká místostarosta pro sociální oblast Petr Ayeboua.

V květnu bude v bráně koncertovat břevnovská legenda Pavel Bobek s Malinabandem. Všechna společenská a kulturní setkání v Písecké bráně a ve Skleněném paláci organizuje ve spolupráci s Prahou 6 sdružení Porte o. s. Každému klubovému odpoledni předchází bezplatná sociální poradna od 15 hodin v místě konání.

Klub Fresh senior v Písecké bráně – květen

9. 5. v 16 hod., Písecká brána - Pavel Bobek a Malinaband – koncert

23. 5. v 16 hod., Skleněný palác - Procházka v okolí Vítězného náměstí. Zajímavé stavby v Dejvické ulici, na Vítězném náměstí, Skleněný dům, okolí Puškinova náměstí, kvalitní stavby Bubenče, bývalý Hotel International. Provází Josef Vomáčka.

6. 6. v 16 hod., Skleněný palác - Nadužívání léků a návykových látek v seniorském věku. Přednáška o problémech s nadužíváním léků a návykových látek u seniorů přednáší PhDr. Ivan Douda, vedoucí psycholog a supervizor Drop In, o.p.s.

13. 6. v 16 hod., Písecká brána - Filmový klubíček Ondřeje Suchého – II. díl