Grand Prix na ploché dráze opět v Praze

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Na startu budou nejenom ostřílená světová plochodrážní esa, jakými jsou mistři světa Dán Nicki Pedersen, Australan Jason Crump, Američan Greg Hanckock a Polák Tomasz Gollob, ale i vycházející hvězdy tohoto sportu. Na Markétě rovněž uvidíme českého jezdce, který bude startovat „na divokou kartu“. Tento jezdec se zúčastní celého závodu v Praze a má velkou šanci se zviditelnit ve světě ploché dráhy. Nominace nebyla ještě uzavřena. Spolu s „divokou kartou“ dostanou v závodě šanci dva čeští jezdci jako taktické rezervy. Jako divoká karty byl navrhnutý Josef Franc – závodník pražského Auto klubu Markéta. Rezervisty by měli být Václav Milík a Matěj Kůs.

Závodu jako tradičně předchází páteční trénink (11. 5. od 18 hodin). Trénink je výjimečná podívaná za vstupné mnohem nižší než na samotný závod. Navíc pražský pořadatel zavedl loni novinku: vstup zdarma pro školní děti ze základních škol městské části Praha 6.

Samotný závod vypukne v sobotu 12. 5. První jízda 2012 FIM Mitas Czech Republic Speedway Grand Prix bude na Markétě odstartována v 19 hodin. Tradičně vystoupí mažoretky, živá kapela, motorkáři Harley Davidson, připraven je slavnostní ohňostroj. Vstupenky na závod jsou již v prodeji více na www.speedway-prague.cz