Nechte děti inspirovat

Váháte, zda by se Vaše dítě mělo věnovat hudbě, tanci, malování nebo zpěvu? Nemůžete si vybrat, zda je lepší oddíl skautu nebo turistiky? Nechte děti, ať si vyberou samy. A vyzpovídejte vedoucí oddílů.

Tradiční lokální přehlídka sportovních a zájmových organizací z Prahy 6 „Brána volného času dokořán“ se uskuteční ve středu 23. května od 13 do 18 hodin v atriu základních škol Emy Destinnové a nám. Svobody. „Rodiče mají v jednom místě a čase jedinečnou možnost poznat všechny organizace, které v Praze 6 nabízí aktivity pro předškolní děti a malé školáky, osobně se poznat se zástupci organizací, případně se rozhodnout, do kterého kroužku děti přihlásí,“ vysvětluje starostka M. Kousalíková význam akce.

Organizace zde budou mít prezentační stánky, jejichž součástí vždy bude workshop, na kterém si děti mohou vyzkoušet aktivitu na vlastní kůži. Naskytne se jim tak možnost zjistit, co je zajímá a baví. Letos se akce zúčastní 17 organizací, se širokou škálou zaměření od výtvarné činnosti přes lezení, tancování či divadelní hraní ke sportu. Akce se koná za každého počasí.

Pro děti připravena soutěž ,,Ukaž, co umíš“, která je provede po jednotlivými úkoly. Program bude probíhat také na pódiu umístěném v atriu obou škol, kde se představí jednotlivé organizace s krátkým povídáním či přímo ukázkou činnosti.

Na akci pro místní organizace naváže o posledním květnovém víkendu přehlídka celorepubliková. Bambiriáda se bude konat od 24. do 27. května v prostoru Vítězného náměstí. Návštěvníci se mohou těšit nejen na tradiční přehlídku pravidelné činnosti rozmanitých dětských organizací a spolků, ale samozřejmě i na spoustu her, soutěží, zábavy a tvorby. více na www.bambiriada.cz