Nejlepší učitelka angličtiny je z Hanspaulky

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Cenu převzala v Americkém centru za kvalitní výuku anglického jazyka, za zavádění a propagaci programu Jazyky bez bariér pro výuku angličtiny. Nejlepší učitelé se vybírali ze základních a středních škol z celé republiky.

Odborná komise u Heleny Pálenské ocenila fakt, že se jako mimořádná učitelská osobnost projevuje nejen v každodenní náročné práci se žáky obou stupňů hanspaulské základní školy, ale také v dalších aktivitách. Za zmínku určitě stojí projekt Jazyky bez bariér, který pomáhá dětem s poruchami učení zvládnout tak náročný předmět, jakým pro ně angličtina bezpochyby je. „Vysoká erudice, výjimečný cit pro potřeby žáků okořeněný nezbytným humorem, neutuchající elán i po letech náročné práce – to vše činí z Heleny Pálenské skutečnou kantorskou celebritu, která si toto ocenění plně zaslouží,“ zhodnotila komise.

Po loňském úspěchu je to další potvrzení kvality výuky jazyků v Praze 6. Vloni tituly převzaly Mgr. Barbora Müller Dočkalová ze ZŠ Marjánka a Ing. Eva Jeřábková ze ZŠ a MŠ nám. Svobody 2.

Výuka cizích jazyků na šestkových školách má výbornou úroveň i díky podpoře Prahy 6, která nabízí dotaci na výuku jazyků rodilými mluvčími, finančně podporuje výjezdy studentů na jazykové pobyty nebo organizuje jazykové soutěže. Dobrou jazykovou úroveň potvrzují i výsledky srovnávacích Scio testů.