Odpoledne s Prahou 6: Myslíme na všechny

Městská část Praha 6 ve spolupráci s Hlavním městem Praha uspořádá v pátek 11. května od 11 hod. do 19 hod. před Národní technickou knihovnou v Praze sportovní, zábavní a informační odpoledne pod názvem „Myslíme na všechny“.

Hlavním cílem akce je seznámit širokou veřejnost, především pak seniory, rodiče s dětmi, mládež a handicapované spoluobčany o sociálních programech na Městské části Praha 6, zapojit je do sportovních a dovednostních soutěží z pohledu handicapovaných lidí, pobavit a poskytnout příležitost vyzkoušet si něco netradičního.

Součástí odpoledne je i 13. ročník veletrhu neziskových organizací NGO market, který je tento rok zaměřen na handicapované spoluobčany a aktivní stáří. Vstup na akci je zdarma.

Zatímco program na podiu se bude odehrávat ve formě rozhovorů, tanečních vystoupení, koncertu skupiny Tap Tap a bude zakončen vyhlášením vítězů celodenních soutěží, v prostoru před knihovnou se bude hlavně soutěžit. Veřejnost si může vyzkoušet jízdu na invalidním vozíku, náročnost sportů jako je florbal, stolní tenis nebo basketbal z pozice vozíčkáře a další aktivity pro handicapované.

V rámci odpoledne seznámí Městská část Praha 6 veřejnost s nabídkou svých sociálních programů. V prostorách NTK se bude prezentovat u příležitosti veletrhu 200 neziskových organizací.