Olympijský den seniorů: pojďte soutěžit

V letošním olympijském roce připravila městská část Praha 6 překvapení pro ty, co už se na olympiádu asi nepodívají. Na stadionu na Kotlářce mohou okusit touhu po vítězství a radost z dobrých výkonů. Radnice připravila Olympijský den seniorů.

„Jde o soutěžní dopoledne pro seniory vyplněné převážně atletickými disciplínami,“ říká radní pro sociální oblast Petr Ayeboua a dodává, že závody by se měly odehrávat hlavně v duchu olympijského hesla: Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. „Zveme všechny, kteří mají sportovního ducha, aby si přišli zazávodit, a zároveň jejich příbuzné, aby své rodiče a prarodiče přišli podpořit.“

Na programu sportovního dopoledne tak bude sprint na 50 a 60 metrů, běh na 2 a 3 km, střelba na koš, hod kriketovým míčkem, stolní tenis, nordic walking, ale i turnaj v dámě. Soutěžit se bude v kategoriích 55–64 let a 65+, zvlášť ženy a muži. Senioři mohou vyhrát zajímavé ceny, mezi kterými je i výlet do Karlových Varů.

Po skončení soutěží bude odpoledne pokračovat nesoutěžními aktivitami jako je výuka tance, zumby i cvičení jógy. Senioři si mohou zkusit základy golfu. Součástí sportovního dne bude zdravotní poradna a měření tlaku a cholesterolu.

Hry jsou určeny pro občany městské části Praha 6.