Petřinský pohár nabídl zážitek z pohybu

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Soutěžilo se v šesti věkových kategoriích. Speciální kategorií pak byli rodiče dětí a kamarádky starší 16 let. Porota hodnotila techniku, kondici, schopnost zachytit choreografii a nakonec i celkový dojem. „Petřinského poháru v aerobiku se účastním každý rok. Mnohé ze závodnic si pamatuji jako malé dívky, které soutěžily v mladších kategoriích a dnes jsou z nich téměř dospělé slečny. Tomuto sportu se stále věnují a kdo ví, třeba jednou dosáhnou na velké úspěchy. Moc bych jim to přála,“ říká starostka Marie Kousalíková, která předala medaile a ceny.

„Sympatický je nárůst startujících v kategorii nejmenších. Přihlásilo se přes padesát dětí,“ říká pořadatelka a zakladatelka poháru Katka Černá. „Také úroveň cvičení se postupně zvyšuje. Když srovnám první ročník s letošním, hlavně ve vyšších kategoriích, je to úplně o něčem jiném. Jako bychom si soutěžící postupně vychovali a vytrénovali,“ dodává. Amatérskou úroveň se snaží zachovat tak, že kdo má zkušenosti se závoděním ve vyšších soutěžích, je zařazen o kategorii výš.

Velká byla i účast rodičů a příbuzných, kteří se měli na co dívat. Program navíc zpestřily Mažoretky Maxinky, aerobické týmy z AC Olympia, zumba týmy ze Sportýny, taneční skupina Primavera, studenti konzervatoře TCP Praha, různá aerobická sóla, dua a tria a sportovní den uzavřelo vystoupení Taekwon-do ITF Sonkal Praha.

V kategorii A (5–7 let) získaly medaili za první místo všechny závodnice. V kategorii B (8–9 let) zvítězila Simona Kulštejnová, v kategorii C (10–11 let) Anastázie Růžičková, v kategorii D (12–13 let) Adéla Hotová, v kategorii E (14–15 let) Barbora Němcová a ve VIP kategorii (rodiče a kamarádky starší 16 let) Alena Maroušková.