Petynku krášlí dřevěné sochy, koupaliště zahájilo sezónu

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Petynka se tak díky 1. ročníku řezbářského sympozia 5PIL stala na chvíli ateliérem pod širým nebem. Jan Švadlenka, Jiří Genzer, Jiří Kašpar, Jiří Kobr a Tomáš Dostál – Bosambo patří mezi mistry svého oboru. Během pěti dnů vytvořili z kmenů stromů motorovou pilou před zraky návštěvníků pět soch. „Jejich výtvarná díla budou až do 1. června ozdobou koupaliště. V rámci Dětského dne pak proběhne slavnostní dražba a výtěžek akce bude věnován na dobročinné účely,“ říká Václav Pátek, ředitel společnosti Sneo, která areál provozuje.

Od 1. května je areál plně k dispozici plavcům, a to od 9 do 20 hodin, od června pak od 7 do 21 hodin. Voda v bazénu je vyhřívaná, návštěvníci však musejí počítat s případným vlivem nepříznivého počasí.

V letošním roce návštěvníci mohou počítat s rozšířením atrakcí pro děti. Mezi atrakce jako je skákací hrad a trampolína přibude aquazorbing. Petynka také stále nabízí bezdrátový přístup na internet pomocí WiFi technologie. Pro návštěvníky je zdarma k dispozici parkovací plocha dostupná z ulice Na Petynce.

S ohledem na zvýšení DPH a cenový nárůst energií provozovatel koupaliště upravil ceny vstupného. Rodiny s dětmi však navýšení cen zasáhne minimálně, říká ředitel Sneo Václav Pátek.

Pro rok 2012 došlo k úpravě ceníku, s ohledem na reakce a potřeby stálých zákazníků. Jak jste postupovali při stanovení vstupného?

Úprava cen navázala na ceník minulý. U jednorázového vstupného, a to jak nezlevněného, tak zlevněného (senioři nad 70 let, ZTP a děti do 140 cm) jde o nárůst o 10 korun za den a osobu, a to ještě ve vybraných časech. Horní hranice vstupného zůstala nezměněná.

Koho se změny dotknou?

Úprava cen postihla nejvíce předplatné, kde jsme museli přistoupit k úpravě čerpání hodin. Konkrétně tak nebude možná návštěva pouze na jednu hodinu, respektive budou odečteny minimálně dvě hodiny. Ať už totiž přijdete na jakkoli dlouho, vždy se osprchujete, vždy je třeba uklidit, personál musí plnit řadu technických úkonů, nemluvě o spotřebě energií. Kdo si bude chtít zakoupit předplatné, musí respektovat, že se mu odečtou nejméně 2 hodiny, maximálně ale 4 hodiny.

Bere ceník koupaliště ohledy na rodiče s dětmi?

Podpora rodin s dětmi se stala i součástí letošního ceníku. Pro rodiny dojde de facto ke zlevnění – na vyžádání poskytneme slevu ze základního vstupného ve výši 50,- Kč (rodina = 2 dospělí plus dvě děti, dva dospělí plus jedno dítě, jeden dospělý plus jedno dítě).