Přijďte se bavit na akcích s Prahou 6

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Čarodějnice na Ladronce pořádala městská část již posedmé. „Sedmička je šťastné číslo. Možná i proto se akce letos velmi vydařila a znovu se ukázalo, že lidé si rádi najdou cestu na Ladronku,“ řekla starostka Marie Kousalíková.

Akce, která byla pro všechny návštěvníky zdarma, bavila řadou soutěží, mezi které patřila miss čarodějnice na kolečkách. Vrcholem však byla oblíbená Miss čarodějnice, kde se soutěžilo o nejhezčí čarodějnické převleky. Vybírali je porotci místostarosta René Pekárek a radní Veronika Vymětalová a Ondřej Balatka. Čestným hostem poroty byl režisér Jakub Kohák. Vítězky si odnesly spoustu hodnotných cen. Program plný zábavy, soutěží, sportovních exhibic a tvůrčích dílen zakončil koncert skupin Žlutý pes, Airfair a po setmění pak světelná show.

Kdo neměl náladu na velkou akci, vydal se na pálení čarodějnic k břevnovskému klášteru, které organizoval místní spolek živnostníků.

Čarodějnickým sletem na Ladronce začala jarní série akcí a volnočasových aktivit pro veřejnost, které pořádá radnice Prahy 6 nebo se na nich podílí. V květnu se na stadionu na Kotlářce uskuteční první Olympijský den seniorů, který zve ke sportování a soutěžení občany starší 55 let. Pravidelného cvičení se mohou účastnit na hřištích v Praze 6. Sportovci každého věku se mohou zdarma zapojit do tréninků pétanque v parcích. Na procházky za architekturou se lidé mohou vydat v rámci klubu Fresh senior. Umělecky založené duše se mohou vypravit na divadelní festival Teatrucho v Kaštanu.

Rodiče předškoláků a malých školáků mají možnost vypravit se na akci Brána volného času dokořán, aby vybrali svým ratolestem tu správnou mimoškolní aktivitu. Děti se mohou vydovádět na Bambiriádě, která se i letos uskuteční u Vítězného náměstí. Také první červen by měl podle tradice patřit dětem. Na Petynce, která v květnu zahájila sezónu, se uskuteční Den dětí. „Vstup pro děti i jejich doprovod je po celý den zdarma. Všechny srdečně zvu na den plný zábavy,“ říká starostka Kousalíková.


Tisíce lidí přišly oslavit Filipojakubskou noc na Ladronku. Vatru společně s nejkrásnějšími čarodějnicemi zapálil místostarosta Jan Záruba. Na bezpečnost dohlíželi suchdolští hasiči.