Venkovní cvičení s Prahou 6 začalo

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Cvičení, které se letos zaměřuje převážně na seniory, bude probíhat několikrát týdně, a to na venkovních posilovnách na Červeném vrchu a na Petřinách. Na Ladronce se konají lekce nordic walkingu. „Pohyb je prospěšný pro každou věkovou kategorii. Velký význam má zejména pro lidi v pokročilejším věku, kdy je aktivní životní styl důležitý pro delší a zdravější život a kromě utužení zdraví přináší i zábavu,“ nabádá ke cvičení starostka Prahy 6 Kousalíková.

Například chůze nordic walking je výbornou prevencí proti civilizačním chorobám a vhodným kondičním tréninkem pro všechny, kteří mají rádi příjemně intenzivní pohyb na čerstvém vzduchu. „Správnou technikou chůze za pomocí hůlek se zároveň rovnají záda a rovnoměrně zatěžují svaly celého těla,“ upřesňuje David Huf z týmu 2beFit. Je to zvláštní sportovní styl chůze, který je nesmírně užitečný a podporuje srdeční činnost a zlepšuje celkovou fyzickou zdatnost. Původně skandinávský sport je aerobní aktivita vhodná pro všechny obzvlášť seniory a lidi s menší nadváhou, při níž dochází k adekvátní zátěži srdečně cévního systému a důkladnému zapojení celého těla.

Intenzita a náročnost venkovních cvičení na hřištích je přizpůsobena pro seniory věku 55+ a aktivita kombinuje prvky dechových, protahovacích, mobilizačních a nenáročných posilovacích cviků. Cvičení probíhá tzv. kruhovou formou, kdy se rovnoměrně během cvičební lekce procvičí celé tělo s využitím instalovaných fitness prvků.

Týdenní program aktivit květen – září

Pondělí 10.00-10.50 Petřiny – areál s fitness prvky vnitroblok Čílova ulice

Fitness 55+, program pro aktivní seniory

Úterý 10.30–11.20 Ladronka – Nordic Walking

Start lekce sportovní chůze od usedlosti, vhodné pro všechny, kteří mohou chodit bez omezení

11.00–11.50 Mosambická – areál s fitness prvky vnitroblok Mosambická a Evropská

Fitness 55+, program pro aktivní seniory

Středa 10.00–10.50 Petřiny – areál s fitness prvky vnitroblok Čílova ulice

Fitness 55+, program pro aktivní seniory

Čtvrtek 10.00-10.50 Mosambická – areál s fitness prvky vnitroblok Mosambická a Evropská

Fitness 55+, program pro aktivní seniory

Změna programu vyhrazena

Více info na www.budfitseniore.cz a www.praha6.cz