Výlety pro seniory po Čechách i za hranice

Městská část nabízí seniorům starším 65 let možnost výletů po českých městech, hradech a zámcích, i do zahraničí. V květnu by se mohli podívat do historického Českého Krumlova, na zámek v Hluboké nad Vltavou nebo do chrámu sv. Barbory v Kutné Hoře.

„Víme, že senioři rádi cestují. Často jsou pro ně jedinou možností výletů zájezdy spojené s prodejem zboží, které si ani koupit nechtějí. Proto jim chceme nabídnout výlety, kde nebudou vystaveni žádným psychickým tlakům,“ říká radní pro sociální oblast Petr Ayeboua. Výlety jsou vybrané do atraktivních lokalit se zajímavou historií, spojené také s návštěvou hradu, zámku, muzea nebo galerie. Zájezdy jsou celodenní, odjezd klimatizovaným autobusem je v 7 hodin od hotelu Diplomat, návrat kolem 19 hodin na stejné místo. Po celou dobu výletu je k dispozici průvodce. Díky finanční podpoře městské části senioři zaplatí za výlet jednotných 150 korun. Vstupné do objektů hradí městská část, stejně jako zbylé náklady na dopravu. Podle radního Ayebouy jde o pilotní projekt. „Pokud se osvědčí, budeme ve výletech pokračovat, zatím jsou plánované do konce června,“ říká.

Zájemci o výlet s městskou částí se mohou již nyní registrovat na Úřadu městské části u paní Zuzany Smutné na tel. čísle 220 189 613, kde se dozví další informace. Možnost dotazů též na mailu zsmutna@praha6.cz

Program výletů v květnu

16. 5. Český Krumlov – prohlídka zámku, zámeckého parku, muzeum

22. 5. Hluboká nad Vltavou – prohlídka zámku, galerie, Munický rybník

30. 5. Kutná Hora – Kačina – pozor odjezd v 8 hod. Chrám sv. Barbory, zámek Kačina, jezuitská kolej

6. 6. Jindřichův Hradec – prohlídka zámku, procházka městem, návštěva muzea s Krýzovými jesličkami

13. 6. Polsko – Kladsko – Kudowa Zdroj – prohlídka města s pevností

20. 6. Telč – Slavonice – procházka městem, prohlídka zámku

27. 6. Drážďany – návštěva obrazárny, možnost návštěvy zámku