Zatrénujte si pétanque s profesionály

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Pétanque je francouzská společenská hra pro dvě 1–3 členná družstva, které se snaží umístit kovové koule co nejblíže k cíli, který tvoří dřevěná kulička, tzv. prasátko. Princip hry je velmi jednoduchý, ale dokonalé zvládnutí techniky a taktiky vyžaduje pravidelný trénink. Výraznou předností tohoto sportu je to, že ho může hrát prakticky každý (ženy s muži, starci s dětmi, i tělesně postižení) a prakticky kdekoliv (terén hřiště je libovolný). Účastníci se postupně seznámí i s historií a vývojem pétanque až do současnosti jak v České republice, tak ve světě. Dále i s různými modely vedení turnajů a dalšími možnostmi, které pétanque nabízí nejen seniorům (výměnné akce, turnaje v České republice a v okolí, sportovní dny).

Tréninky budou probíhat pod dohledem profesionálů každé úterý od 15.30 hod., začíná se 15. května. Bezplatné tréninky budou trvat cca 60–90 minut a budou se konat za každého počasí. Po rozcvičení na začátku každého tréninku bude část věnovaná technice, část taktice a část zápasu. S sebou je třeba pouze pohodlné oblečení.

Tréninky v Praze 6 v květnu

15. 5. Puškinovo náměstí – pískové cestičky

22. 5. Sportovní areál Hanspaulka – altánek u hřiště na pétanque

29. 5. Papírenská ulice – hřiště v parku s altánkem

5. 6. Ladronka – u vchodu do půjčovny bruslí

Tréninky se konají za každého počasí vždy od 15.30 hod. Rozpis na další měsíc bude zveřejněn v příští Šestce. Aktuální rozpis najdete na www.petanque-pro-vas.com. Informace podá Petr Fuksa, fuksa@petanque-pro-vas.com, tel. 602 261 925.


Petanque, hra s kovovými koulemi, je vhodná pro všechny generace od dětí po seniory.