Ceněný double pro SC Strahov

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Již po patnácté se elitní družstvo mužů ze Strahova stalo mistrem ČR v extralize ve squashi a vyrovnalo se tak dalšímu úspěšnému sportovnímu oddílu z Prahy 6, který dominuje na domácí sportovní scéně ve svém odvětví – florbalovému Tatranu ze Střešovic.

Do squashového play off extraligy, které se konalo v květnu na Strahově, se kromě družstva ze Strahova probojovali ještě zástupci ze Slovanu Brno, HKC Ostrava a Squash clubu Praha. Překvapení se ale nekonala a muži SC Strahov vyhráli nad vyzyvateli z SC Praha jasně 4:0, zatímco Slovan Brno porazil přesvědčivě HKC Ostrava 3:1. Finále se ale stalo jasnou záležitostí, ve které zvítězili zástupci z Prahy 6 pohodlně 3:1.

V dosavadní 19 leté historii squashové nejvyšší soutěže je Squashclub Strahov jasně nejúspěšnější oddíl, pokaždé se probojoval do finále.

V letošním ročníku play off se současně bojovalo o tituly mezi ženami. Ve finále po velmi dramatické bitvě v rozhodujícím utkání 11–9 v 5. sadě zvítězila děvčata ze Strahova celkem 2:1 a získala svůj 3. titul. Druzí skončili Fotoroboti, 3. místo získalo družstvo SC Otec Rudná.