Děti, čtete? Ptá se festival literatury a divadla

Více než tři desítky pořadů – autorských čtení, divadelních představení, výtvarných dílen, hudebních vystoupení i promítání animovaných filmů – připravilo Nakladatelství Meander spolu s Památníkem národního písemnictví pro děti a jejich rodiče v areálu Strahovského kláštera.

Festival se koná v 1. 6. již potřetí a i tentokrát si dal za úkol probudit v dětech zájem o knížky, mluvené slovo, výtvarné umění a hudbu. Určitě je zaujme vystoupení autorů PEN klubu – Jiřího Stránského, Daniely Fischerové, Jiřího Dědečka, Ivana Binara a Sylvy Daníčkové. Renata Fučíková představí svou úspěšnou knihu Historie Evropy, Pavel Šrut s Galinou Miklínovou knihu desetiletí Lichožrouti a pidilidi. Písničkářka Radůza se velmi objevně vydala do světa pohádek. Sama je napsala a doplnila písničkami. Vznikl tak minimuzikál O Mourince a Lojzíkovi, aneb pohádkové čtení se zpěvy. Při work-shopech, kterých se uskuteční celá řada, se malým dětem budou věnovat studenti Gymnázia Jana Keplera a studenti VOŠ Václava Hollara.

Festival se v unikátních prostorách Strahovského kláštera koná s mimořádným pochopením Královské kanonie premonstrátů na Strahově. Záštitu nad festivalem převzala Livia Klausová a podpořily ho Magistrát HMP a Městská část Praha 6.