Děti ze školek soutěžily pod olympijskými kruhy

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Na školním hřišti ZŠ Petřiny-jih se sešlo 50 soutěžících dětí z okolních školek Volavkova, Sbíhavá, Na Okraji, MŠ Petřiny-jih a pořádající školky Bubeníčkova. Své síly měřily v hodu do dálky, štafetovém běhu, skoku do dálky a v překážkovém běhu.

Děti nastoupily v dresech barvy své školky a se svojí „olympijskou vlajkou“. Vítězi se stali oranžoví z MŠ Petřiny-jih, druzí skončili zelení z MŠ Na Okraji, třetí žluté družstvo z MŠ Sbíhavá, čtvrtí červení domácí a medaili za 5. místo si odnesli modří z MŠ Volavkova. Petřinské olympijské hry zahájila starostka Marie Kousalíková. Hostem olympiády byl cyklistický závodník, účastník OH v Athénách a reprezentační trenér René Andrle, který předal dětem medaile.

Tuto sportovní akci podpořila městská část, za finanční příspěvek pořídili organizátoři ceny pro vítěze. Na vítězné družstvo čekal pohár, pro všechna družstva byly připraveny dárky v podobě sportovního náčiní.