Josef Zíma slavil 80 jako hajný Štětivec

náhled souboru Seniory z Prahy 6 potěšila městská část představením Na tý louce zelený“, na které je v květnu pozvala do sálu na Marjánce. Divákům se jako hajný Štětivec předvedl osmdesátiletý Josef Zíma.

Lidovou operetou Járy Beneše si diváci připomněli mládí nejen díky titulnímu šlágru Na tý louce zelený“, ale i ostatními dobovými hity „Co by bylo do myslivce“, „Venoušku, Venoušku,“ či valčíkem „Já bych chtěl mít tvé foto“. Písně z hudební komedie z roku 1935 natolik zlidověly, že nebylo diváka, který by je neznal.

Svým sousedům z Břevnova se v roli hajného Štětivce představil Josef Zíma, který 11. května oslavil své 80 narozeniny. Hodně zdraví mu přišla popřát starostka Marie Kousalíková, která představení navštívila. „Byla to dlouhá cesta od prince Radovana až ke Štětivcovi. Ale šel jsem ji rád, a kdyby Pán Bůh dal, jakože nedá, šel bych ji s chutí znovu,“ nechal se slyšet jubilant. Josef Zíma, který je nazýván králem české dechovky, stále aktivně vystupuje. Lidé z Prahy 6 si jistě vzpomenou na loňské koncerty ve Hvězdě, kde rozdával radost lidovkami.

Josef Zíma, který se kromě zpěvu uplatnil také jako herec a konferenciér, během svého života natočil asi 200 písní. Kromě ústřední písně z pohádky Princezna se zlatou hvězdou se proslavil mimo jiné s hitem Jiřího Suchého Pro tebe a také populárním hudebním pořadem Sejdeme se na Vlachovce.


Josef Zíma bavil diváky v roli hajného Štětivce.